Trainen voor een belangrijk kampioenschap? 

We gaan een druk maar mooi outdoor seizoen tegemoet in de paardensport. De Asian Games, de FEI World Equestrian Games, het WK Jonge Paarden, de Hippiade en het NK Dressuur zijn voor menig ruiter HET DOEL van dit outdoor seizoen. Uiteraard vinden er dit jaar nog veel meer belangrijke kampioenschappen plaats. Onderstaand lichten we graag enkele kampioenschappen voor je uit. 
Bekijk hier alle belangrijke paardensport evenementen van 2018.

Goed voorbereid naar een kampioenschap?
Wil jij perfect voorbereid naar dat voor jouw zo belangrijke kampioenschap? 
Bij Hippisch Centrum Deurne zijn er volop mogelijkheden om op hoog niveau te trainen. 
Laat jouw dressuurproef kritisch beoordelen door een Grand Prix jury tijdens onze oefendressuur wedstrijd of spring een parcours onder begeleiding van een Grand Prix ruiter, topcoach of -trainer tijdens Showjumping with... (oefenspringen). 
Bekijk hier al onze oefenwedstrijden. 

Liever op een andere manier trainen?
We bieden ook de mogelijkheid om vrij te rijden op onze locatie. 
Bekijk hier de mogelijkheden.  

NK Dressuur Gelderland

Datum: 26 t/m 29 juli 2018
Locatie: NHC in Ermelo
Promovideo 2016


Het Nederlands Kampioenschap Dressuur Gelderland vind dit jaar voor de vierde keer plaats op het KNHS Centrum. Alle klassen van de dressuursport komen aan bod zoals: de Grand Prix, Para Dressuur en Bixie. Daarnaast wordt er dit jaar voor de derde keer de Team Challenge verreden en wordt er een klasse gewijd aan de Friese parels.

Meer informatie

WK Jonge Dressuurpaarden 

Datum: 2 t/m 5 aug.
Locatie: NHC in Ermelo
Promovideo 2017


Ten opzichte van voorgaande Jaren is het selectietraject gewijzigd. In plaats van een selectie via competitiewedstrijden vindt de selectie in 2018 plaats aan de hand van observatie/trainingen. Het grootste verschil is dus dat er niet op basis van wedstrijdresultaten maar op basis van observatie en training wordt geselecteerd. Belangrijkste reden hiervoor is dat paard en ruiter gedurende het selectietraject niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid en getraind worden richting hun deelname aan het WK.
Het vierde en laatste selectiemoment is op 28 juni op het NHC te Ermelo.

Voor meer informatie over het selectietraject klik hier. 

Meer lezen

Asian Games

Datum: 18 aug. t/m 2 sept. 
Locatie: Jakarta & Palembang
Promovideo 2018


De 18de editie van de Aziatische Spelen wordt voor de eerste keer in twee steden gehost namelijk in de Indonesische hoofdstad Jakarta en de hoofdstad van de provincie Zuid-Sumatra: Palembang. Tijdens de spelen worden de disciplines springen, dressuur en eventing verreden.

Meer informatie

Hippiade Dressuur & Springen

Datum: 25 aug. t/m 1 sept. 
Locatie: NHC in Ermelo
Video NHC/KNHS


Dressuur
Bij de nationale kampioenschappen voor pony's en paarden staat de dressuur zowel in het teken van de individuele dressuur als afdelingsdressuur.

Dressuur pony's: 25 augustus
Dressuur paarden: 31 augustus en 1 september

Springen
Springen pony's klasse L-ZZ: 25 augustus
Springen pony's en paarden klasse B: 31 augustus
Springen paarden klasse L-ZZ: 1 september 

Meer informatie

FEI World Equestrian Games

Datum: 11 t/m 23 sept.
Locatie: Tryon IEC in Mill Spring  (VS).
Promovideo 2018


De Wereld Ruiterspelen
Iedere vier jaar, precies in het midden van de Olympische cyclus, worden de prestigieuze Wereldruiterspelen georganiseerd met acht hippische WK’s.
Het streven is om de Nederlandse teams die in de disciplines dressuur, springen, eventing, para-dressuur, mennen, endurance, reining en voltige deel zullen nemen, op zondag 29 juli tijdens de slotdag van het NK Dressuur bekend te maken. 

Observatiewedstrijden

Lees hier onder meer wanneer de observatiewedstrijden voor de Wereld Ruiterspelen plaatsvinden.

Meer informatie

WK Jonge Springpaarden

Datum: 12 t/m 16 sept.
Locatie: Zangersheide in Lanaken (BE)
Promovideo 2015


Selectietraject
De selectiewedstrijd voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 13 t/m 16 augustus tijdens het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden op het NHC in Ermelo. 
Voor de springpaarden die niet geregistreerd zijn bij het KWPN- of NRPS wordt door Stichting Ruitersport de Meierij van 22 t/m 26 augustus opdracht van de KNHS een selectie georganiseerd. Het evenement vindt plaats bij de Molenheide in Schijndel en wordt gehouden in de vorm van een competitie voor jonge springpaarden waar paarden van alle WBFSH-stamboeken kunnen deelnemen.

Voor meer informatie over het selectietraject klik hier. 

Meer informatie