Marlon van Wissen over oefendressuur: "Het is echt een aanrader!"

Grand Prix jurylid en amazone Marlon Van Wissen is regelmatig op onze oefendressuur wedstrijden te vinden en vertelt graag waarom:
"Ik heb al een aantal keer meegedaan aan de oefendressuur in Deurne. Dit is mij heel goed bevallen. Naast dat de accommodatie, de catering en de organisatie top is, wordt er ook rekeninggehouden met je individuele wensen zoals je voorkeursstarttijd. Dat vind ik erg prettig!

Er zijn steeds andere kundige GP-juryleden die je proef van deskundig commentaar voorzien. Erg leerzaam en het is heel fijn om in een ontspannen sfeer je proef te kunnen oefenen. Dit geeft je weer een goede boost richting de 'echte' wedstrijden.

Zelf jureer ik ook t/m de Grand Prix, maar ik vind het nog steeds erg leuk om zelf ook op wedstrijd te gaan. Dit is echt anders dan het jureren, en er komen weer andere dingen bij kijken als je zelf in de ring rijdt. Wedstrijden rijden blijft voor mij nog steeds het allerleukste en vooral het leerzaamste om te doen. Je kunt je op de oefenwedstrijd in Deurne goed voorbereiden voor een hogere klasse die je wilt gaan starten of dingen uitproberen in de proef. Erg nuttig!

Ik heb zelf ook al een keer gejureerd op de oefenwedstrijd in Deurne. Het is erg leuk om ruiters tips mee te geven hoe zij hun proef kunnen verbeteren. Dat is ook echt mijn ding. Het was een vol programma, maar alles was door de organisatie tot in de puntjes geregeld. Hierdoor kon ik goed doorwerken, mooi op schema blijven en heel veel combinaties helpen. Super leuk om te doen en gaaf dat de ruiters ook zo dankbaar hiervoor zijn dat je dit als jury doet. 

Ik ben erg blij met dit initiatief en de prettige sfeer die er omheen hangt. Ik kom graag weer terug om mijn proeven te oefenen en tips mee te krijgen of om zelf te jureren. Het is echt een aanrader!"

Marlon van Wissen; GP-jurylid, trainer en wedstrijdamazone.
Video 1: Interview met Marlon van Wissen als Grand Prix ruiter op HCD
Video 2: Interview met Marlon van Wissen als Grand Prix jury op HCD