Hippisch Centrum Deurne, een nieuw begrip in de internationale hippische sector

Sinds 1 augustus van dit jaar is Libéma eigenaar van Hippisch Centrum Deurne (HCD), het voormalige NHB Deurne. Doel is om Hippisch Centrum Deurne, zowel regionaal en nationaal als internationaal, op de kaart te zetten als toplocatie voor paardgerelateerde activiteiten.

Libéma is met ruim 20 locaties één van Nederlands grootste leisureconcerns en ontvangt jaarlijks ruim 5 miljoen gasten. De organisatie bestaat uit drie divisies; Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen. Hippisch Centrum Deurne is de nieuwste telg in de Libéma-familie en heeft een prachtige ligging in het groen. Het bosrijke gebied nodigt direct uit om heerlijk te genieten van het buitenleven. Op een perceel van 42.995 m2 ademt de gehele locatie en omgeving al decennialang hippische sport uit.

Mogelijkheden
De kersverse vestigingsmanager Willem-Jan Piggen, zelf een gerespecteerd dressuurruiter die op diverse internationale topstallen leiding gaf op zowel rijtechnisch als managementniveau, is vanaf 1 september het aanspreekpunt van HCD. Over de toekomst van HCD is Willem-Jan zeer enthousiast: “Zowel in- als outdoor biedt HCD ontzettend veel mogelijkheden. Zo hebben we  240 ruime stallen verdeeld in diverse op zichzelf staande stalgebouwen, een laboratorium, een hoefsmederij, renbaan, diverse natuurlijke hindernissen, een stapmolen, longeerpistes, paddocks, weidegang, gallopeerbaan, diverse groots opgezette binnen- en buitenpistes, vergaderzalen, een hoorcollegezaal, informaticaruimte, gastverblijven en een sfeervol restaurant met een uniek buitenterras wat uitzicht heeft op het outdoor terrein.
Daarbij zijn alle faciliteiten aanwezig voor tal van activiteiten en disciplines. Denk bijvoorbeeld aan een congres waarbij men gebruik kan maken van tribunes in een van de drie professionele rijpistes waarvan de oppervlaktes variëren van 885m2, 1800m2 en 3170m2, bijeenkomsten in de diverse type zalen met o.a. een hoorcollegezaal van 120m2 of een groots opgezet buiten evenement met oneindig veel mogelijkheden  en dat alles in deze prachtige bosrijke setting.”

Samenwerking gemeente en provincie
Bij de start heeft Libéma, mede in samenwerking met de gemeente Deurne en de provincie Noord-Brabant, de mogelijkheden geconcretiseerd in twaalf ‘bouwstenen’. De komende maanden worden besteed aan het verzamelen van ideeën en het uitwerken daarvan. Het uiteindelijke doel is om de locatie te transformeren naar een innovatief, sportief en recreatief centrum voor de internationale paardensport in de breedste zin van het woord.

Betrekken van marktpartijen
De eerste ideeën over de plannen met de locatie nemen dus al concrete vormen aan, al wil Libéma graag marktpartijen intensief betrekken bij de twaalf thema’s en bijbehorende activiteiten. Willem-Jan legt uit: “We leggen de lat erg hoog, maar zijn ons er ook van bewust dat we de plannen niet alleen kunnen realiseren. Daarom nodigen we alle potentiële marktpartijen, van klein tot groot en van regionaal tot internationaal, uit om niet alleen mee te denken over de twaalf bouwstenen, maar ook met aanvullende ideeën te komen. Elk idee en samenwerkingsvoorstel gaan we serieus bekijken.”

Heeft u een goed idee, samenwerkingsvoorstel of bent u benieuwd naar onze 12 bouwstenen? Kijk dan op www.hippischcentrumdeurne.nl voor meer informatie en contactgegevens.