Hippisch Centrum Deurne op zoek naar hippische joint ventures

‘Hippisch Centrum Deurne wordt veelzijdig, veelkleurig, multi-functioneel’
Hij weet dat hem een pittige, enigszins beladen taak te wachten staat. Maar Willem-Jan Piggen heeft ontzettend veel zin in zijn grote uitdaging om als vestigingsmanager van het Hippisch Centrum Deurne aan de slag te gaan. “Het gaat een veelzijdig, veelkleurig, multi-functioneel hippisch centrum worden.”

“In de aankoop naar de overname van NHB Deurne door Libéma leden pogingen om de hippische opleiding een doorstart te laten maken schipbreuk. “Helicon heeft de opleiding in Deurne niet voor niets beëindigd”, aldus Willem Jan Piggen. “Het is wel gebleken dat het lastig zal zijn om de accommodatie in Deurne puur als onderwijsinstelling te laten renderen. Daarom is Libéma ook betrokken geraakt. Dat bedrijf heeft bewezen heel goed te zijn in het omvormen van accommodaties en bedrijven waardoor deze weer succesvol kunnen worden.”

Brug naar de paardenwereld
“Nu is het Hippisch Centrum Deurne wel een aparte tak aan de Libémaboom. Het is mijn taak om een brug naar de paardenwereld te slaan. Wij gaan de hippische branche uitnodigen, uitdagen. We willen graag sparren met andere bedrijven, ondernemers en instanties. Er kan heel veel, met 220 stallen, college- en instructielokalen, een prachtige buitenaccommodatie met natuurlijke hindernissen, een renbaan en noem maar op.”

12 bouwstenen
Om de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van de accommodatie in Deurne te concretiseren zijn in samenspraak met de gemeente Deurne en de provincie Noord-Brabant 12 zogenaamde bouwstenen  geformuleerd. “Een voorbeeld daarvan is stallenverhuur”, vertelt Piggen. “In Deurne kunnen wedstrijdruiters zich uitstekend voor kortere of langere tijd vestigen. Maar er kunnen natuurlijk ook congressen en evenementen worden georganiseerd. Een onderwijsinstelling kan bij ons haar cursussen geven. Er kan van alles. Wij hebben de bouwstenen geformuleerd en nu is onze vraag aan de  paardenwereld: wie denkt met ons mee?”

Het Hippisch Centrum Deurne is dus op zoek naar hippische joint ventures. Piggen: “Als manager ben ik in Deurne gestationeerd, maar ik zal toch ook vooral veel de boer op gaan. Dat wordt wel heel duidelijk de ‘hippische boer’, want er is een paard-gerelateerd bestemmingsplan. Er gaan geen houseparty’s komen, dat willen we niet.”

Hengstencompetitie
“Er is in Deurne ooit een KWPN-hengstencompetitie geweest. Mijn vraag aan het KWPN zal dan ook zijn: is dat nog een optie? Natuurlijk ga ik ook bij de KNHS op bezoek. Iedereen moet weten: Deurne is er weer, Deurne heeft heel veel mogelijkheden maar niet alle know how en expertise, dus luidt de vraag: kunnen we iets delen? Eén en één kan in Deurne drie worden.” Volgens Willem-Jan Piggen zal de bestaande accommodatie worden ‘opgepimpt’. “Het restaurant heeft een prachtige ligging en uitzicht, maar het voldoet niet aan Libéma’s horeca-eisen. We zijn er nog niet uit welke vorm dat restaurant gaat aannemen, maar daar gaan we zeker een lift aan geven.”

NHC en De Peelbergen
Verwijzend naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en het niet ver van Deurne verwijderde hippisch centrum De Peelbergen zegt Piggen: “We hebben een paar ‘conculega’s’ waar wij ons aan willen meten en dat betekent dat het Hippisch Centrum Deurne een facelift moet krijgen. We moeten er straks uitzien volgens de normen van 2017. Hoog op onze prioriteitenlijst staan wat dat betreft de horeca en de  hospitality. Als het nationale team van een bepaald land komt, moeten de faciliteiten tiptop in orde zijn.”

Bron: Paardenkrant / horses.nl