Hippisch Centrum Deurne: veranderen van business

Willem-Jan Piggen, vestigingsmanager van Hippisch Centrum Deurne, was dinsdag 18 oktober een van de gasten van het Ondernemerscafé van Deurne. Hoofdthema van het Ondernemerscafé: ‘Ombouwen’. Ombouwen in de zin van: veranderen van business.

Hippisch Centrum Deurne
Willem-Jan Piggen heeft altijd iets met paarden gehad en hij wilde al vroeg topsport bedrijven. Ondanks dat dit iets te hoog gegrepen was, deed hij ervaring op in diverse stallen waaronder Academy Bartels in Hoge Mierde. Hij zette een eigen stal op, vervulde zes jaar een managementfunctie en keerde toen terug naar een hengstenhouderij die internationaal georiënteerd was. Sinds september 2016 is hij vestigingsmanager van het Hippisch Centrum in Deurne, dat sinds kort in handen is van Libéma.

Libéma
Libéma is van eigenaar Dirk Lips, zoon van de oprichter van Lips scheepsschroeven. Die zette in de jaren zeventig het Autotron op in Drunen, dat later verhuisde naar Rosmalen en gaandeweg zijn museale functie verloor en zich steeds meer op beleving ging richten. Het bedrijf bezit twaalf attractie- en vakantieparken (waaronder SafariPark Beekse Bergen, ZooPark Overloon en Dierenrijk Nuenen) en elf Beurzen- & Evenementenlocaties waaronder Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Zeelandhallen Goes en nu dus ook het Hippisch Centrum Deurne.

Prachtige omgeving
De komende tijd wordt er in samenwerking met de gemeente Deurne, maar vooral ook marktpartijen gekeken naar de mogelijkheden om de locatie breder te benutten. Dus, niet alleen het hippische deel, maar ook de mogelijkheden van de fantastisch gelegen locatie en de omliggende omgeving.
Willem-Jan benadrukte tijdens het Ondernemerscafé het hippische karakter van de locatie, maar gaf ook aan dat er nadrukkelijk gekeken wordt naar een goed verdienmodel. Omdat men ook de omgeving, met het Zandbos en het Buntven, daarin wil betrekken is er natuurlijk ook het nodige overleg nodig met de gemeente Deurne. Vooral om te kijken wat er mogelijk is binnen het bestemmingsplan.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de locatie? Of heeft u een samenwerkingsvoorstel? Neem dan contact op met Willem-Jan Piggen via info@hippischcentrumdeurne.nl of 088 – 9000 350.

Bron: www.ondernemerscafedeurne.nl