Hotelkamers in Hippisch Centrum Deurne

Hippisch Centrum Deurne krijgt vijftien hotelkamers. Die worden ingericht op de bovenverdieping van het voormalige onderwijsgebouw. Het streven is om de kamers medio 2017 gereed te hebben.

Jan Blijenberg, divisiedirecteur Beurzen & Evenementen bij Libéma, over deze ontwikkeling: "We zijn op dit moment bij de doelgroep aan het onderzoeken welke wensen er zijn en wat de prijsstelling van de kamers zou moeten zijn." Eerder werd duidelijk dat er geen voltijds onderwijsvoorziening op paardensportgebied meer terugkomt. Daar is geen partner voor te vinden blijkt na onderzoek. Maar er wordt wel les gegeven in het gebouw. Blijenberg: "De KNHS (hippische bond) verzorgt er een instructeursopleiding en we zijn in gesprek met diverse andere cursusaanbieders op hippisch gebied."

Ook op het gebied van evenementen zijn er ontwikkelingen. De organisatie van Western Experience, die jaarlijks in januari in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch plaatsvindt, wil in de zomer in Deurne hoogstwaarschijnlijk een open lucht versie van het grootschalige evenement houden. 
Libéma laat verder onderzoek doen naar de toekomstmogelijkheden van het ruim zestien hectare grote parkachtige terrein. Daarbij wordt onder meer gekeken naar verblijf in combinatie met stalling, dagrecreatie, verhuur vanw werkplekken en beurzen & evenementen.

(Bron: ED)

Hotelkamer Hippisch Centrum Deurne