KNHS opleidingen gestart


Op maandag 02 oktober zijn de nieuwe cursisten op Hippisch Centrum Deurne gestart met de opleiding Instructeur Basissport Allround. De al lopende opleiding tot Aspirant Instructeur is na de zomerstop inmiddels weer begonnen. 

Waar leiden deze opleidingen je nou precies voor op en wat kun je ermee? 

Instructeur basissport
Als Instructeur Basissport ben je een echte allrounder. Je geeft les op maneges, verenigingen en/of direct aan particulieren. Jouw leerlingen zijn paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus: van kinderen tot volwassenen en van beginners tot ongeveer L-niveau.
Je hebt oog voor rijtechniek, begeleidt paardensporters en kunt hen ook meer vertellen over andere disciplines. Ruiterfitheid en paardenwelzijn lopen als een rode draad door je lessen.

Aspirant instructeur
De opleiding tot aspirant-instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de instructeursopleiding willen volgen en zeker willen weten dat ze voldoende kennis en vaardigheden hebben om hieraan deel te nemen. Het is dus geen verplichte opleiding:
als je al voldoende ervaring hebt, kun je ook direct starten met de instructeursopleiding. Je leert standaard lessen geven. Nieuw in 2017 is de opleiding Aspirant manege–instructeur. In deze
cursus kun je een basis leggen voor een carrière als manegeinstructeur. Naast het basisprogramma leer je lesgeven aan groepen en het omgaan met klanten.

Ook een instructeursopleiding volgen of wil je meer informatie over de diverse instructeursopleidingen die door KNHS gegeven worden? Kijk hier voor meer informatie.