Paardenman Piggen nu bij Hippisch Centrum Deurne vooral manager

Hij volgde ooit cursussen bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen (NHB). Voor Willem-Jan Piggen is het Hippisch Centrum in Deurne dus geen onbekend terrein.

Nu is hij er terug, als vestigingsmanager in dienst van de nieuwe eigenaar Libéma. Eerste opdracht: partners zoeken en activiteiten opzetten, en dan verder uitbouwen. "Het proces gaat nu beginnen." Piggen (38) heeft tal van contacten in de paardenwereld en daarbuiten. Die moeten hem gaan helpen om van het Hippisch Centrum Deurne (HCD) de toplocatie te maken die Libéma voor ogen heeft. "Ik ben net begonnen en ben vooral bezig met contacten leggen."

Het Hippisch Centrum zal weer een publieke onderwijsfunctie krijgen, zoals het die had onder de vorige eigenaar Helicon. Met de gemeente Deurne en de provincie is afgesproken dat er maximaal drie jaar wordt uitgetrokken om op dit vlak een geschikte partij te vinden. In de tussentijd kan er alvast geld worden verdiend aan de Bruggenseweg, is de gedachte. Dat is terug te zien in de overige elf thema's waarmee voorlopig wordt gewerkt. Zo kan het Hippisch Centrum als het aan Libéma ligt bijvoorbeeld ook een handels- en veterinair centrum worden, een wedstrijdaccommodatie, een plek voor dagrecreatie en voor beurzen en evenementen en is er ruimte voor een paarden-outletstore.

Op dit moment heeft Piggen nog alleen gezelschap van een beheerder en twee mensen voor het groenonderhoud. En de activiteiten-agenda is nog zo goed als leeg. "We zijn bezig met een bedrijf dat hier een uitje wil houden voor klanten. Dat is op dit moment het enige. Maar dat moet dus snel gaan veranderen."

Bron: ED.nl