Willem-Jan Piggen gaat Hippisch Centrum Deurne leiden

Willem-Jan Piggen gaat de kar trekken in het vernieuwde Hippisch Centrum in Deurne. De oud-beroepsruiter is sinds deze maand in dienst van recreatiebedrijf Libéma, de eigenaar van het complex aan de Bruggenseweg.

Libéma nam het Hippisch Centrum (afkorting voortaan HCD) eerder dit jaar over van Helicon Opleidingen. Doel van Libéma is het HCD uitbouwen tot een toplocatie voor regionale, nationale en internationale paardenevenementen en hippische opleidingen, privaat en publiek.

Piggen (38) gaat nu op zoek naar partijen die willen aanhaken bij het Hippisch Centrum. Het gaat dan bijvoorbeeld om een horecabedrijf, maar ook om een publieke onderwijsorganisatie. Want op dat vlak is er nog niks concreet, aldus de nieuwe man.

De sterk op sport gerichte Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne (IVOD) liet laatst bij monde van rector Monique van Roosmalen weten dat zij een samenwerking met het hippisch centrum wel ziet zitten. ‘Wij gaan heel graag in gesprek om te kijken wat er eventueel mogelijk is”, aldus Piggen.

Willem-Jan Piggen heeft zijn eigen instructie- en trainingscentrum in het Brabantse Hoeven. Daarvoor werkte hij als stalruiter/instructeur en/of bedrijfsleider bij gerenommeerde bedrijven als Academy Bartels, Dekstation de Havikerwaard, Hengstenhouderij Gertjan van Olst en Margaretha Hoeve.

Bron: De Hoefslag