Topruiters Pieter Kersten en Luc Steeghs komen naar Hippisch Centrum Deurne !

Iedere maand organiseren wij oefenspringen onder begeleiding van een (inter)nationaal Grand Prix ruiter, toptrainer of bondscoach.
Ook de komende maanden hebben wij weer mooie namen op het programma staan.
Graag vertellen wij je meer over de trainers die wij op ons hippisch centrum mogen verwelkomen.

16 November: Showjumping with Pieter Kersten

Pieter Kersten begon zijn carriere als dressuurruiter. In de jaren 70 beoefende hij de dressuursport tot op internationaal niveau. Doordat hij steeds meer springpaarden in training kreeg maakte hij begin jaren 80 de overstap naar de springsport. Hij werkte enkele jaren bij de bekende Belgische stoeterij Zangersheide waar hij samenwerkte met wereldkampioen Jos Lansink en verantwoordelijk was voor de training van de jonge springpaarden.
Momenteel traint Pieter samen met stalruiters Lars en Niels Kersten met zijn eigen pony's/paarden, waaronder veel eigen fokproducten en paarden van eigenaren. Dit zijn zowel jonge paarden als ook op internationaal niveau presterende sportpaarden.
Naast het feit dat Pieter bekend is als fokker van enkele internationaal presterende topspringpaarden is hij ook lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie geweest.
Pieter geeft veel lessen in de disciplines dressuur en springen. Ook gaat hij regelmatig naar het buitenland om daar clinics te verzorgen. Pieter is dan ook een bekend gezicht binnen zowel de nationale als ook de internationale paardenwereld.

Meer informatie & inschrijven

14 december: Showjumping with Luc Steeghs

Luc Steeghs is al vanaf 1989 werkzaam bij Stal Hendrix en heeft menig springpaard opgeleid tot en met de Grand Prix en zelfs tot Olympisch niveau. Zijn rondjes in de ring kenmerken zich door stijl en vakmanschap. Hij bracht vele jonge paarden met succes uit in nationale competities en de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden.
Sinds 2014 is Luc KNHS bondscoach springen Young Riders, Junioren en Children.
Luc is zelf nog steeds actief als wedstrijd springruiter.
Daarnaast is Luc al vele jaren trainer bij het KNHS Talentenplan.

Meer informatie & inschrijven 

Al onze oefenwedstrijden bekijk je hier.